Pistache Party Cake – Feest Baksels

Pistache Party Cake - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Feest BakselsDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

40

minutes
Bak Tijd

30

minutes
Totaal Calorieën

4200

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

 Een elegante laagjestaart met zachte pistache cake, romige mascarpone crème en een topping van gehakte pistachenoten. Perfect voor verjaardagen, bruiloften of elk speciaal moment!

Ingrediënten

  • 250 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • ½ tl zout

  • 120 g ongezouten boter, zacht

  • 200 g suiker

  • 3 eieren

  • 100 g gemalen pistachenoten (ongezouten, fijngehakt)

  • 100 ml melk

  • 100 ml yoghurt

  • 1 tl vanille-extract

  • Een paar druppels groene voedingskleurstof (optioneel, voor feestelijke kleur)

  • Vulling & Topping
  • 250 g mascarpone

  • 200 ml slagroom

  • 60 g poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 50 g gehakte pistachenoten voor decoratie

  • Eventueel extra bessen of eetbare bloemen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet twee ronde vormen van 20 cm in.
  • Klop boter en suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door vanille.
  • Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, zout en gemalen pistache.
  • Voeg om en om de melk en yoghurt toe aan het botermengsel, afgewisseld met het bloemmengsel. Voeg eventueel wat kleurstof toe.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak 28–30 minuten tot goudbruin. Laat afkoelen.
  • Maak de mascarpone crème: klop mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille tot stevige room.
  • Bouw de taart: bestrijk één laag met crème, leg de tweede erop, en smeer de bovenkant en zijkanten af.
  • Garneer met pistachenoten, bloemen of bessen.

Notities

  • * Rooster de pistachenoten kort voor extra smaak.
  • * Voeg een vleugje oranjebloesemwater toe aan de crème voor een oosterse twist.
  • * Voor een extra feestelijk effect: drizzle witte chocolade over de taart.

Waarom kiezen voor deze Pistache Party Cake?

  • Feestelijk en elegant: een echte blikvanger op elke tafel.
  • Romig en nootachtig: zachte cake met mascarpone en pistache.
  • Makkelijk aan te passen: combineer met bessen of witte chocolade.

Tips voor variatie

  • Frambozenvulling: voeg een laag frambozenjam of verse frambozen toe tussen de lagen.
  • Chocolade twist: bedek de taart met witte chocolade ganache.
  • Mini-taartjes: maak kleine pistachecakes met dezelfde topping voor individuele porties.

Wil je naast deze heerlijke Cake meer variatie? Bekijk onze Toffee Crunch CupcakesHeerlijk voor bij de koffie of een traktatie voor een verjaardag.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *