Gouden oogst – Klassieke Fruitsalade

Gouden Oogst - Fruitsalade

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: FruitsaladeCuisine: KlassiekeDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieรซn

300

kcal
Totale tijd

15

minutes

Een herfstige en rijke fruitsalade met appel, peer en druiven, afgewerkt met een vleugje kaneel. Een klassieke traktatie met een warme twist.

Ingrediรซnten

  • 2 appels (in blokjes)

  • 2 peren (in blokjes)

  • 150 g witte druiven (gehalveerd)

  • 1 handje rozijnen

  • 50 g walnoten (grof gehakt)

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 1 tl honing (optioneel)

  • Optioneel: muntblaadjes voor garnering

Instructies

  • Fruit voorbereiden โ€“ Snijd appels en peren in blokjes en halveer de druiven.
  • Rozijnen wellen โ€“ Laat de rozijnen 5 minuten weken in warm water, giet af.
  • Mix maken โ€“ Meng alle fruit in een grote schaal.
  • Smaak toevoegen โ€“ Strooi kaneelpoeder over de salade en meng lichtjes.
  • Afwerken โ€“ Voeg walnoten toe en eventueel een lepeltje honing.
  • Serveren โ€“ Serveer koel met een muntblaadje als finishing touch.

Notities

  • * Vervang walnoten door amandelen of pecannoten voor variatie
  • * Serveer met een beetje vanillekwark voor een romige twist.
  • * Voeg gedroogde cranberries toe voor extra kleur en smaak.

Waarom kiezen voor Gouden Oogst?

Gouden Oogst is een klassieke fruitsalade met appel, peer, druif en een vleugje kaneel. Een rijke, herfstige mix die warmte en frisheid samenbrengt.

Voordelen op een rijtje

  • ๐Ÿ Klassieke basis van appel en peer.
  • ๐Ÿ‡ Extra zoet door druiven en rozijnen.
  • ๐Ÿฅœ Crunch van walnoten.
  • ๐Ÿฏ Optioneel te verrijken met honing.
  • ๐Ÿ•’ Binnen 15 minuten klaar.

Voor extra gezonde inspiratie kun je ook kiezen voor onze Fruit Smoothie.


Rate this post

๐Ÿ“ Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *