Costa Del Sol – Citrus & Mediterrane Salade

Costa Del Sol - Fruit Salade - FruitkickBlog

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: Fruit, SaladeCuisine: Citrus - MediterraneDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieën

1200

kcal
Totale tijd

15

minutes

Een zonnige Spaanse fruitsalade met sinaasappel, nectarine, druiven en meloen — gecombineerd met verse munt, amandelen en een zachte sinaasappel–honing–sherry dressing. Een smaakvolle ode aan de Andalusische kust!

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels, in partjes

  • 1 nectarine, in dunne schijfjes

  • 150 g groene druiven, gehalveerd

  • 200 g meloen (bijv. cantaloupe of galiameloen), in blokjes

  • ½ mango, in reepjes

  • 1 klein handje granaatappelpitjes

  • 2 el geschaafde amandelen, geroosterd

  • Handvol verse muntblaadjes

  • Dressing
  • Sap van 1 sinaasappel

  • 1 tl rasp

  • 1 el honing

  • 1 el sherryazijn

  • 1½ el olijfolie, snuf zeezout

Instructies

  • Schil de sinaasappels en snijd de partjes los tussen de vliezen. Snijd nectarines, meloen en mango.
  •  Meng sinaasappelsap, rasp, honing, sherryazijn, olijfolie en zout in een kommetje en klop luchtig
  • Leg het fruit mooi verdeeld op een schaal.
  • Giet de dressing gelijkmatig over het fruit.
  • Strooi de geroosterde amandelen en muntblaadjes erover.
  • Serveer direct voor maximale frisheid

Notities

  • * Extra zomers: voeg plakjes aardbei of kiwi toe.
  • * Luxere variant: serveer met een bolletje citroensorbet of Griekse yoghurt
  • * Vooraf maken: bewaar dressing en noten apart tot vlak voor serveren.

Waarom kiezen voor Costa Del Sol Fruit Salade?

  • Een explosie van frisse Spaanse smaken met tropisch fruit en munt.
  • Rijk aan vitamine C, antioxidanten en gezonde vetten uit olijfolie en amandelen.
  • Ideaal als zomerse lunch, brunch of lichte afsluiter van een diner.

Tips voor variatie

  • Vervang mango door perzik of papaja voor een tropische twist.
  • Voeg wat geitenkaas toe voor een hartige mediterrane variant.
  • Gebruik geroosterde pijnboompitten in plaats van amandelen voor extra aroma.

Voor extra gezonde inspiratie kun je ook kiezen voor onze Vegan Smoothie.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *