Coconut Berry Cake – Taarten & Cakes

Coconut Berry Cake - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Taarten, CakesDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

30

minutes
Oventijd

35

minutes
Totaal Calorieën

3800

kcal
Totale tijd

1

hour 

5

minutes

Een luchtige kokos cake gevuld met romige kokos crème en afgemaakt met verse bessen. Perfect voor lente, zomer of elke feestelijke gelegenheid!

Ingrediënten

  • Cake
  • 250 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • ½ tl zout

  • 150 g suiker

  • 100 g zachte boter

  • 3 eieren

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 tl vanille-extract

  • 60 g geraspte kokos

  • Vulling & Topping
  • 250 ml slagroom

  • 200 g mascarpone

  • 2 el poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 150 g gemengde bessen (aardbei, bosbes, framboos)

  • Extra geraspte kokos voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed twee ronde bakvormen (20 cm) met bakpapier.
  • Mix de boter en suiker tot luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door vanille.
  • Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout, kokos) en voeg dit om en om toe met de kokosmelk aan het botermengsel.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak 30–35 minuten tot een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de room met mascarpone, poedersuiker en vanille tot stevige crème.
  • Bestrijk één laag met crème en bessen, leg de tweede erop en dek af met de rest van de crème.
  • Garneer met verse bessen en kokos.

Notities

  • * Gebruik volle kokosmelk uit blik voor een rijke kokos smaak.
  • * Serveer gekoeld – zo blijft de mascarpone crème stevig
  • * Voor extra smaak: voeg een scheutje kokos likeur (Malibu) toe aan de vulling.

Waarom kiezen voor deze Coconut Berry Cake?

  • Fris & tropisch: een perfecte balans van kokos en bessen.
  • Luchtige textuur: zachte cake met romige mascarpone vulling.
  • Mooi en feestelijk: ideaal als verjaardagstaart of zomerdessert.

Tips voor variatie

  • Exotische twist: voeg mango of passievrucht toe aan de bessenlaag.
  • Vegan versie: gebruik plantaardige boter, kokosroom en ei-vervanger.
  • Mini cakejes: maak individuele porties in cupcake vormen.

Wil je naast deze heerlijke baksel meer variatie? Bekijk onze Brownie Cheesecake Heerlijk voor in het weekend of voor een verjaardag

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *