Capri Jewel – Citrus & Mediterrane Salade

Capri Jewel Fruit Salade - FruitKickBlog

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: Fruit, SaladeCuisine: Citrus - MediterraneDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieën

1150

kcal
Totale tijd

15

minutes

Een sprankelende Mediterrane fruitsalade met sinaasappel, bloedsinaasappel, pompelmoes, vijgen, druiven en granaatappel. Afgewerkt met een frisse citroen-honing dressing en krokante pistachenootjes. Perfect als ontbijt, bijgerecht of zomerdessert.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels, in partjes

  • 2 bloedsinaasappels, in dunne plakken

  • 1 pompelmoes, in partjes

  • 200 g druiven (zonder pit), gehalveerd

  • 4 rijpe vijgen, in kwarten

  • ½ granaatappel, pitjes

  • Handvol verse munt, grof gescheurd

  • 30 g pistachenoten, grof gehakt

  • Dressing
  • Sap en rasp van 1 citroen,

  • 1 el honing,

  • 1½ el extra vergine olijfolie,

  • snufje zeezout & versgemalen peper

Instructies

  • Snijd schil en wit van sinaasappel en pompelmoes en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • Snijd bloedsinaasappel in ringen, halveer druiven en snijd vijgen in kwarten.
  • Klop citroensap, rasp, honing, olijfolie, zout en peper tot een glanzende dressing.
  •  Leg citrus, druiven en vijgen op een grote schaal en verdeel de granaatappelpitjes erover
  • Lepel de dressing over de salade en hussel voorzichtig zodat het fruit niet kneust.
  • Garneer met munt en pistachenoten. Serveer direct of koel maximaal 30 minuten.

Notities

  • * Voeg een theelepel oranjebloesemwater toe voor een bloemige geur.
  • * Combineer met zachte burrata voor een luxe voorgerecht.
  • * Bewaar dressing apart als je de salade wilt voorbereiden.

Waarom kiezen voor Capri Jewel Fruit Salade?

  • Boordevol vitamine C en antioxidanten dankzij citrus en granaatappel.
  • Fris, licht en natuurlijk zoet – zonder toegevoegde suikers.
  • Een kleurrijke showstopper die elke tafel opfleurt.

Tips voor variatie

  • Vervang vijgen door abrikozen of perziken in de zomer.
  • Gebruik geroosterde pijnboompitten in plaats van pistachenoten.
  • Voeg een scheutje limoncello toe aan de dressing voor een volwassen twist.

Wil je naast deze salade meer variatie? Bekijk onze Vegan Smoothie vol smaak en vitamines.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *