Ambrosia – Klassieke Fruit Salade

Ambrosia - Klassieke Fruit Salade - FruitkickBlog

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SaladeCuisine: KlassiekeDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieën

1220

kcal
Totale tijd

15

minutes

Een frisse, romige fruitsalade geïnspireerd op “ambrosia”: kleurrijk seizoensfruit met een lichte yoghurt–limoen–honingdressing en een vleugje kokos voor extra textuur. Perfect als ontbijt, dessert of brunch-hit.

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien, in kwarten

  • 150 g blauwe bessen

  • 300 g ananas, in blokjes

  • 1 rijpe mango, in blokjes

  • 1 stevige appel, in blokjes (bijv. Pink Lady)

  • 2 mandarijnen, partjes gehalveerd

  • 150 g pitloze druiven, gehalveerd

  • 80 g granaatappelpitten

  • 1 limoen (rasp + sap)

  • 2 el honing

  • 150 g Griekse yoghurt

  • 1 klein bosje verse munt, fijngehakt (plus extra blaadjes voor garnering)

  • 30 g geroosterde kokosflakes of -rasp (optioneel, maar lekker)

Instructies

  • Dressing maken: Meng in een kom de Griekse yoghurt, honing, limoensap en -rasp tot een gladde dressing.
  • Fruit voorbereiden: Was en snijd al het fruit zoals aangegeven. Dep eventueel het vocht van de ananas en mango weg zodat de salade niet waterig wordt.
  • Samenvoegen: Doe alle fruitsoorten in een grote schaal.
  • Munt & dressing: Spatel de munt door de fruitschaal. Voeg daarna de dressing toe en schep alles voorzichtig om zodat het fruit heel blijft.
  • Afwerken: Bestrooi vlak voor serveren met granaatappelpitten en (optioneel) geroosterde kokos voor crunch.
  • Serveren: Serveer direct of laat 10–15 minuten in de koelkast intrekken voor nog meer smaak.

Notities

  • * Extra fris: Voeg 1–2 tl geraspte gember toe aan de dressing.
  • * Lactosevrij/lichter: Vervang Griekse yoghurt door kokosyoghurt of (half) plantaardige yoghurt.
  • * Meal-prep: Meng dressing en zachte vruchten pas kort voor serveren; harde vruchten (appel/druif) kun je wel eerder snijden.

Waarom kiezen voor Ambrosia Fruit Salade?

  • Lekker licht: ca. 305 kcal per portie, maar toch romig en vullend.
  • Klaar in 15 minuten: ideaal voor ontbijt, dessert of brunch.
  • Veel variatie in textuur: sappig fruit, romige dressing en knapperige kokos.
  • Vitaminebom: rijk aan vezels, vitamine C en antioxidanten.

Tips voor variatie

  • Tropical twist: vervang appel en druiven door kiwi en papaja.
  • Notig & crunchy: voeg 2 el geroosterde amandelschaafsel of pecans toe.
  • Suikervrij: laat de honing weg en gebruik extra rijp fruit + een snufje vanille.
  • Feestelijk dessert: serveer in glaasjes met een laagje granola.

Wil je naast deze salade meer variatie? Bekijk onze Fruit Smoothie vol smaak en vitamines.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *