Raspberry Cream Cupcakes – Fruitkick Bakkerij

Raspberry Cream Cupcakes - Muffins & Cupcakes

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Muffins, CupcakesDifficulty: Makkelijk
Aantal Cupcakes

12

Cupcakes
Bereidingstijd

25

minutes
Oventijd

20

minutes
Totaal Calorieën

3000

kcal
Afkoel Tijd

30

minutes
Totale tijd

1

hour 

15

minutes

Luchtige vanille cupcakes gevuld met frambozenjam en afgewerkt met een zachte roomkaas frosting en verse frambozen. Ideaal voor lente, feestjes of high tea!

Ingrediënten

  • 200 g bloem

  • 1½ tl bakpoeder

  • ¼ tl zout

  • 100 g suiker

  • 100 g boter (op kamertemperatuur)

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

  • 1 tl vanille-extract

  • 12 tl frambozenjam (voor de vulling)

  • Frosting
  • 150 g roomkaas

  • 75 g boter (op kamertemperatuur)

  • 150 g poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 50 g verse frambozen (fijngeprakt)

  • Decoratie
  • Verse frambozen

  • Eventueel wat poedersuiker of muntblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats papieren cupcakevormpjes in een bakplaat.
  • Klop boter en suiker luchtig in 3 minuten. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
  • Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout) en voeg dit afwisselend met de melk toe aan het botermengsel. Voeg vanille toe.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes (ongeveer ¾ vol).
  • Schep een theelepel frambozenjam in het midden van elke cupcake en bedek licht met beslag.
  • Bak 18–20 minuten tot goudbruin. Laat volledig afkoelen.
  • Maak de frosting: klop boter en roomkaas romig, voeg poedersuiker, vanille en de geprakte frambozen toe. Mix tot glad.
  • Spuit of smeer de frosting op de cupcakes en garneer met een verse framboos.

Notities

  • * Voeg een beetje citroenrasp toe aan het beslag voor extra frisheid.
  • * Gebruik diepvriesframbozen als je geen verse hebt (laat ze eerst uitlekken).
  • * Voor een extra feestelijke look: strooi er wat witte chocolade schaafsel overheen.

Waarom kiezen voor deze Raspberry Cream Cupcakes?

  • Fris en romig: de perfecte balans tussen zoet en zuur.
  • Elegante uitstraling: ideaal voor verjaardagen of high tea.
  • Makkelijk te maken: prachtig resultaat met eenvoudige stappen.

Tips voor variatie

  • Chocolade Bodem: vervang 2 el bloem door cacaopoeder voor een choco-variant.
  • Andere vruchten: gebruik aardbeien, blauwe bessen of mango voor variatie.
  • Mini cupcakes: maak 24 kleine cupcakes en bak ze 12–14 minuten.

Wil je naast deze heerlijke Cupcakes ook iets griezeligs proberen ? Bekijk onze De Bloeddruip Bonbons Heerlijk voor bij de koffie of heerlijkbij een griezelige film

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *