Aantal Porties
6
PortiesBereidingstijd
20
minutesKoeltijd
2
hoursCalorieën per portie
240
kcalTotale tijd
2
hours20
minutesEen elegante, zachte witte chocolademousse in winters ijskristal-thema. Perfect als luxe kerstdessert
Ingrediënten
250 ml slagroom
150 g witte chocolade
150 ml volle melk
2 blaadjes gelatine of 1 tl gelatinepoeder
1 tl vanille-extract
1 tl citroenrasp (optioneel)
Kokos Sneeuw (kokosrasp)
Eetbare sneeuwvlokjes of sterren
Witte chocoladeschilfers
Eetbare zilveren of blauwe glitters (optioneel)
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de melk zachtjes en los de gelatine hierin op.
- Smelt witte chocolade au bain-marie en roer de warme melk erdoor.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop de slagroom luchtig en spatel door het chocolademengsel.
- Voeg vanille en eventueel citroenrasp toe.
- Verdeel over vormpjes of glaasjes en koel minstens 2 uur.
- Decoreer met kokos, sneeuwvlokjes, chocoladeschilfers of glitters.
Notities
- * Voeg champagne-aroma of amandelextract toe voor extra luxe.
- * Strooi harde suiker stukjes of witte chocolade voor een knapperige kristal textuur.
- * Gebruik een klein beetje blauwe kleurstof voor een Frozen-achtige mousse.
Waarom kiezen voor de IJskristal Mousse?
- Elegante uitstraling: Een prachtig winters gebakje dat past bij elke kersttafel.
- Zijdezachte mousse: Witte chocolade en slagroom creëren een luxe textuur.
- Handig vooraf te maken: Perfect voor stressvrije feestdagen.
- Magisch uiterlijk: De kristal- en sneeuw decoratie maken het toetje betoverend.
Tips voor variatie
- Citroenvariant: Voeg meer citroenrasp toe voor frisheid.
- Blauwe marmering: Meng blauwe kleurstof voor een Frozen-effect.
- Crunchy bodem: Maak een onderlaag van verkruimelde koekjes.
Wil je naast deze heerlijke Kerst Dessert ook eens een Oud & Nieuw smoothie proberen? Bekijk onze De vuurwerk vitamine boost smoothie Deze heerlijke Smoothie is heerlijk voor de oudjaars of nieuwjaars dag
🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!


