Nutella Taart – Fruitkick Bakkerij

Nutella Taart - Fruitkick Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkerijCuisine: Taarten, CakesDifficulty: Gemiddeld
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

40

minutes
Oventijd

30

minutes
Totaal Calorieën

5800

kcal
Afkoeltijd

1

hour 
Totale tijd

2

hours 

10

minutes

Een rijke, smeuïge chocoladetaart met Nutella in het beslag en in de vulling. Afgewerkt met romige Nutella-botercrème — een droomtaart voor elke chocoholic!

Ingrediënten

  • Cake
  • 220 g bloem

  • 60 g cacao powder

  • 2 tl bakpoeder

  • ½ tl baking soda

  • ½ tl zout

  • 200 g suiker

  • 3 eieren

  • 150 ml zonnebloemolie

  • 200 ml melk

  • 120 ml heet water of koffie

  • 150 g Nutella

  • 1 tl vanille-extract

  • Vulling & topping (Nutella-botercrème)
  • 200 g zachte boter

  • 150 g poedersuiker

  • 200 g Nutella

  • 1 el melk of slagroom

  • Snufje zout

  • Decoratie:
  • Hazelnoten (geroosterd en grof gehakt)

  • Chocoladeschilfers of ganache (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet twee ronde bakvormen (20 cm) in en bekleed met bakpapier.
  • Meng de droge ingrediënten: bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout
  • Klop eieren, suiker, olie, melk, Nutella en vanille in een grote kom tot glad.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng. Voeg het hete water of koffie toe en mix kort tot een luchtig beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak 25–30 minuten. Laat volledig afkoelen.
  • Maak de botercrème: klop boter luchtig, voeg poedersuiker toe, daarna Nutella, melk en zout. Mix tot romig.
  • Bouw de taart: bestrijk één laag met botercrème, leg de tweede laag erop en bedek de buitenkant.
  • Decoreer met hazelnoten of ganache en zet koel tot serveren.

Notities

  • * Vervang een deel van de Nutella door chocoladepasta met noot stukjes voor extra crunch.
  • * Voeg een laagje karamel of dulce de leche toe tussen de lagen voor extra decadentie.
  • * Serveer licht gekoeld — dan blijft de crème stevig en smeuïg.

Waarom kiezen voor deze Nutella Taart?

  • Intense chocoladesmaak: pure verwennerij met Nutella in elke hap.
  • Romige textuur: zachte cake en fluweelzachte botercrème.
  • Feestelijke uitstraling: perfect voor verjaardagen of desserttafels.

Tips voor variatie

  • Nutella drip: verwarm extra Nutella en laat deze over de taart druipen.
  • Ferrero Rocher decoratie: voeg bovenop de taart luxe chocolade truffels toe.
  • Nutella-cheesecake: gebruik hetzelfde mengsel voor een no-bake variant met koekjesbodem.

Wil je naast deze heerlijke Taarten & Cakes ook eens wat feestelijks proberen? Bekijk onze Coconut Kiss Cake Deze heerlijke Cake is heerlijk voor bij de koffie of traktatie voor je verjaardag

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *