Toffee Crunch Cupcakes – Muffins & Cupcakes

Toffee Crunch Cupcakes - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Muffins, CupcakesDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

25

minutes
Oventijd

20

minutes
Totaal Calorieën

3000

kcal
Totale tijd

45

minutes

Zachte vanille cupcakes met een romige caramel frosting en een knapperige toffee crunch-topping. Perfect voor verjaardagen of high tea!

Ingrediënten

  • 200 g bloem

  • 1½ tl bakpoeder

  • ¼ tl zout

  • 100 g suiker

  • 100 g lichte basterdsuiker

  • 120 g ongezouten boter, zacht

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

  • 1 tl vanille-extract

  • 2 el karamelsaus (optioneel voor extra smaak)

  • Frosting
  • 150 g zachte boter

  • 200 g poedersuiker

  • 2 el karamelsaus

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 el slagroom (optioneel, voor zachtere textuur)

  • Topping
  • 50 g toffee- of karamelstukjes (bijv. Daim of fudge in stukjes)

  • Extra karamelsaus voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats 12 papieren vormpjes in een muffin vorm.
  • Klop boter en suikers luchtig in 3–4 minuten. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door vanille en eventueel karamelsaus.
  • Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout) en voeg dit afwisselend met de melk toe aan het botermengsel.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 18–20 minuten tot goudbruin. Laat volledig afkoelen.
  • Maak de frosting: Klop de boter met poedersuiker, vanille en karamel saus tot romig. Voeg eventueel slagroom toe voor zachtheid.
  • Decoreer de cupcakes met de frosting, drizzle karamelsaus en bestrooi met toffee crunch.

Notities

  • * Gebruik zachte fudge of Daim-stukjes voor de perfecte crunch.
  • * Voeg een snufje zeezout toe aan de frosting voor salted caramel-smaak.
  • * Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je ze opmaakt – anders smelt de frosting.

Waarom kiezen voor deze Toffee Crunch Cupcakes?

  • Perfecte balans: zoete karamel, zachte cake en knapperige topping.
  • Feestelijke uitstraling: zien er prachtig uit op elk dessertbuffet.
  • Eenvoudig te maken: ook geschikt voor beginnende bakkers.

Tips voor variatie

  • Chocolade twist: voeg 1 el cacaopoeder toe aan het beslag.
  • Koffie-karamel: meng 1 tl oploskoffie door de frosting voor een mokka-touch.
  • Gevulde cupcakes: vul ze met karamelsaus voor een smeuïge verrassing.

Wil je naast deze heerlijke baksel meer variatie? Bekijk onze Wortel Walnoot Muffins Heerlijk voor in het weekend of voor een verjaardag of bij de koffie

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *