Brownie Cheesecake – Taarten & Cakes

Brownie Cheesecake - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Taarten, CakesDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

30

minutes
Oventijd

50

minutes
Totaal Calorieën

4800

kcal
Totale tijd

1

hour 

20

minutes

Korte beschrijving: Een decadente taart met een fudgy brownie als bodem en een zachte vanille-cheesecake erbovenop. Een echte showstopper voor chocoladeliefhebbers.

Ingrediënten

  • Browniebodem
  • 200 g pure chocolade (min. 70% cacao)

  • 150 g ongezouten boter

  • 150 g suiker

  • 2 eieren

  • 80 g bloem

  • 2 el cacaopoeder

  • Snufje zout

  • Cheesecakelaag
  • 400 g roomkaas (op kamertemperatuur)

  • 100 g fijne suiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 2 eieren

  • 100 ml zure room

  • Topping
  • 50 g pure chocolade, gesmolten

  • Chocoladekrullen of cacaopoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier.
  • Smelt chocolade en boter au bain-marie. Roer suiker, eieren, bloem, cacao en zout erdoor. Giet het beslag in de vorm en bak 15 minuten voor.
  • Klop roomkaas, suiker en vanille glad. Voeg eieren één voor één toe en meng daarna de zure room. Giet het mengsel over de voorgebakken brownie.
  • Bak 45–50 minuten tot de rand stevig is en het midden nog licht trilt. Laat afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  • Zet minimaal 3 uur in de koelkast, liefst een hele nacht.
  • Besprenkel met gesmolten chocolade of bestrooi met cacaopoeder.

Notities

  • * Gebruik goede kwaliteit pure chocolade voor een intensere smaak.
  • * Laat de cheesecake geleidelijk afkoelen om scheuren te voorkomen.
  • * Voeg een snufje espresso-poeder toe aan de brownie voor extra diepte in smaak.

Waarom kiezen voor deze Brownie Cheesecake?

  • Twee favorieten in één: fudgy brownie én romige cheesecake.
  • Indrukwekkend dessert: ideaal voor feestjes of als pronkstuk bij de koffie.
  • Bereidbaar vooraf: smaakt zelfs beter na een nachtje koelen.

Tips voor variatie

  • Zebra-stijl: trek met een vork lichte marmerlijnen in de cheesecake vóór het bakken.
  • Frambozen swirl: voeg lepels frambozencoulis toe voor een frisse toets.
  • Oreo-variant: gebruik stukjes Oreo in de bodem voor extra crunch.

Wil je naast deze heerlijke baksel meer variatie? Bekijk onze Limoen Kokostaart Heerlijk voor in het weekend of voor een verjaardag

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *