Hazelnoot Heaven – Noten & Zaden Salade

Hazelnoot Heaven - Noten & Zaden Salade- FruitkickBlog

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SaladeCuisine: Noten / ZadenDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

20

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieën

1440

kcal
Totale tijd

20

minutes

Een elegante salade die het romige van geitenkaas combineert met de aardse smaak van geroosterde hazelnoten, frisse appel en peer, en een subtiele honing-mosterddressing. Perfect als lichte lunch of feestelijke bijgerecht.

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla (bijv. veldsla, rucola en babyspinazie)

  • 1 appel (bijv. Pink Lady), dunne partjes

  • 1 rijpe peer, dunne partjes

  • 100 g druiven, gehalveerd

  • 80 g geroosterde hazelnoten (licht grof gehakt)

  • 80 g zachte geitenkaas (of feta, verkruimeld)

  • Verse muntblaadjes (optioneel, voor fris accent)

  • Dressing
  • 3 el olijfolie extra vierge

  • 1,5 el vloeibare honing

  • 1 el grove mosterd

  • 1 el appel ciderazijn (of witte wijnazijn)

  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Instructies

  • Hazelnoten roosteren: Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen.
  • Groenten & fruit voorbereiden: Was de sla, dep droog en verdeel over een schaal. Snijd de appel en peer in dunne partjes. Halveer de druiven.
  • Dressing maken: Klop olijfolie, honing, mosterd en azijn door elkaar tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Salade samenstellen: Verdeel appel, peer, druiven en geroosterde hazelnoten over de slablaadjes.
  • Topping toevoegen: Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer eventueel met muntblaadjes.
  • Serveren: Sprenkel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Notities

  • * Extra crunch: Voeg granaatappelpitjes of zonnebloempitten toe.
  • * Seizoensvariatie: In de herfst kun je stukjes geroosterde pompoen toevoegen.
  • * Luxe touch: Besprenkel met een paar druppels truffelolie voor een feestelijk accent.

Waarom kiezen voor Hazelnoot Heaven Salade?

Deze salade combineert de rijke smaak van geroosterde hazelnoten met frisse fruitige tonen van appel en peer. De geitenkaas zorgt voor romigheid en de honing-mosterddressing maakt het geheel perfect in balans.

Variatietips

  • Vervang de peer door vijgen of perziken in de zomer.
  • Gebruik blauwe kaas in plaats van geitenkaas voor een pittigere variant.
  • Voeg geroosterde kip of quinoa toe voor een voedzamere maaltijdsalade.

Combineer je salade met een heerlijke Detox Smoothie voor een complete maaltijd.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *