Een winters, sneeuwwit ijs toetje met vanille-ijs, kokos en romige sneeuw topping. Elegant, licht en perfect als feestelijk kerst dessert.
Ingrediënten
500 ml vanille-ijs
2 el kokossnippers
1 tl vanille-extract (optioneel)
150 ml opgeklopte slagroom of kokosroom
1 el poedersuiker
1/2 tl citroenrasp (optioneel)
Witte chocoladeschilfers
Kokos Sneeuw (kokosrasp)
Eetbare sneeuwvlokjes of sterren
Blauwe bessen (optioneel)
Instructies
- Meng vanille-ijs met kokos snippers en laat het 3 minuten zacht worden.
- Vorm met een ijsschep bolletjes en duw deze licht plat voor een sneeuwvlok vorm. Vries indien gewenst 15–20 minuten in.
- Klop slagroom of kokosroom stevig op met poedersuiker en citroenrasp.
- Serveer een sneeuwvlok-ijsbol op een bord of glas en voeg een toef sneeuw crème toe.
- Werk af met kokos sneeuw, witte chocoladeschilfers en eetbare sneeuwvlokjes. Voeg eventueel blauwe bessen toe voor winterse kleur.
Notities
- * Maak zelf witte chocolade sneeuwvlokken door gesmolten chocolade op bakpapier te spuiten.
- * Gebruik ijs in smaken zoals kokos, yoghurt of witte chocolade voor extra winterse vibes.
- * Serveer in een helder glas met glitter-sprinkles voor extra luxe uitstraling.
Waarom kiezen voor het Sneeuwvlok IJs toetje?
- Winterse uitstraling: Sneeuwwit, feestelijk en perfect voor een magisch kerstdiner.
- Licht & fris: Een heerlijk dessert tussen alle zware kerstgerechten.
- Supersnel: In 10 minuten klaar maar ziet eruit als haute patisserie.
- Creatief te stylen: Van minimalistisch wit tot luxe sneeuwlandschap.
Tips voor variatie
- Berry snow: Serveer met warme bosvruchten voor zoet-zure tegenhanger.
- Kokosparfait: Meng het ijs met kokosroom en vries opnieuw in voor extra romigheid.
- Choco-twist: Voeg witte chocolade chunks toe voor crunchy sneeuw.
Wil je naast deze heerlijke Kerst Dessert ook eens een Oud & Nieuw smoothie proberen? Bekijk onze De champagne shake Deze heerlijke Shake is heerlijk voor de oudjaars avond om het gezond en feestelijk af te sluiten
🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!


