De Spinnen Snackreep – Halloween Snack

De Spinnen Snackreep - Halloween Snack

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SnacksCuisine: HalloweenDifficulty: Gemakkelijk
Aantal Hapjes

8

Hapjes
Bereidingstijd

20

minutes
Opstijven

1

hour 
Totaal Calorieën

2400

kcal
Totale tijd

1

hour 

20

minutes

Knapperige chocolade reepjes met pindakaas, havermout en mini “spinnenpootjes” van gesmolten chocolade. Een enge, maar heerlijke Halloween-snoepreep waar je gasten dol op zullen zijn!

Ingrediënten

  • 150 g havermout

  • 100 g pindakaas (crunchy of smooth)

  • 100 g pure chocolade

  • 60 g honing of ahornsiroop

  • 1 el kokosolie

  • 1 tl vanille-extract

  • Snufje zout

  • Voor decoratie: gesmolten pure of melkchocolade, eetbare oogjes, mini pretzels of dropveters (voor spinnenpootjes)

Instructies

  • Smelt Basis maken: verwarm pindakaas, honing en kokosolie in een pannetje tot alles vloeibaar is.
  • Meng & vorm: roer, havermout, vanille en zout erdoor. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en druk stevig aan.
  • Chocoladelaag: smelt de pure chocolade en giet die over de laag. Strijk glad en laat 10 minuten staan.
  • Spinnenpootjes maken: snijd pretzels of dropveters in kleine stukjes. Steek ze als pootjes aan de zijkant van de repen zodra de chocolade nog net zacht is.
  • Versieren: plak eetbare oogjes met een druppel chocolade boven op elke reep.
  • Koelen: laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna in repen.

Notities

  • * Gezondere versie: gebruik pure chocolade van 85% cacao en ahornsiroop in plaats van honing.
  • * Extra crunch: voeg een handje gehakte noten of gepofte rijst toe aan het mengsel.
  • * Feest Variant: besprenkel met oranje en zwarte sprinkles voor extra Halloween-vibes.

Waarom kiezen voor De Spinnen Snackreep?

  • Origineel Halloween-thema: met eetbare oogjes en spinnenpootjes is deze snackreep een echte eyecatcher.
  • Geen oven nodig: supermakkelijk te maken in minder dan 30 minuten.
  • Perfecte balans: romige pindakaas, knapperige havermout en rijke chocolade.

Tips voor variatie

  • Notenliefhebber: vervang pindakaas door amandel- of hazelnoot pasta.
  • Vegan versie: gebruik ahornsiroop en plantaardige chocolade.
  • Monsterreep: voeg een laag marshmallow of karamel toe voor extra spooky plezier.

Wil je naast deze Halloween Snack meer variatie? Bekijk onze De Bloeddruip Bonbons Speciaal voor de griezelige avonden.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *