De Spinnen Smoothie – Halloween

De Spinnen Smoothie - Halloween

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SmoothieCuisine: HalloweenDifficulty: Gemiddeld
Aantal Glazen

2

Glazen
Bereidingstijd

13

minutes
Blendtijd

1

minute
Totaal Calorieën

760

kcal
Totale tijd

14

minutes

Een diepdonkere chocolade-bessen smoothie met eetbare ‘spinnen’ van drop en chocolade. De perfecte creepy traktatie voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 1 banaan (bevroren)

  •  150 g bevroren blauwe bessen of zwarte bessen

  • 200 ml havermelk of amandelmelk

  •  1 el cacaopoeder

  •  1 el honing of agavesiroop

  • 2 el Griekse yoghurt

  •  ½ tl vanille-extract

  • 1 tl chiazaad (optioneel)

  • Topping: gesmolten pure chocolade of chocoladesaus

  • Decoratie: dropveters, chocoladedruppels of eetbare oogjes

Instructies

  •  Blend basis: doe banaan, bessen, melk, cacao, honing, yoghurt, vanille en chiazaad in de blender. Mix tot een romige, donkere smoothie.
  • Giet in glazen: verdeel de smoothie over twee glazen.
  • Spinnenweb: drizzle met gesmolten pure chocolade een web patroon bovenop of langs de binnenkant van het glas.
  • Maak de spin: gebruik een klein bolletje chocolade of druif als ‘lichaam’, plak er dropveters als poten aan en oogjes van suiker of witte chocolade.
  • Serveer koud: zet eventueel een ‘spin’ op de rand van het glas voor extra Halloween-drama.

Notities

  • * Extra spooky: gebruik zwarte kleurstof in de smoothie voor een inktzwarte look.
  • * Gezondere variant: vervang de honing door dadels en gebruik ongezoete cacao.
  • * Kinderproof: gebruik chocolademelk als basis en laat de drop-spin erop drijven.

Waarom kiezen voor De Spinnen Smoothie?

  • Duister lekker: romig, vol chocolade en met spannende presentatie.
  • Halloween-hit: kids zijn dol op het spinnenweb en eetbare decoraties.
  • Makkelijk te maken: klaar in 10 minuten en zonder oven.

Tips voor variatie

  • Rood spinnenbloed: swirl wat frambozencoulis door de bovenkant voor een “bloederig” effect.
  • Choco overload: voeg extra stukjes pure chocolade toe in de blender.
  • Vegan variant: gebruik kokos- of sojayoghurt i.p.v. Griekse yoghurt.
Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *