De Pompoen Pretrepen – Halloween Snack

De Pompoen Pretrepen - Halloween Snack

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SnacksCuisine: HalloweenDifficulty: Gemiddeld
Aantal Porties

12

Repen
Bereidingstijd

15

minutes
Koelkast

2

hours 
Totaal Calorieën

2200

kcal
Totale tijd

2

hours 

15

minutes

Zachte pompoen-havermout repen met een knapperige laag pure chocolade en "pompoen gezichtjes" on top—zoet, kruidig en perfect voor een spooky snacktafel.

Ingrediënten

  •  300 g pompoenpuree (uit blik of zelf gestoomde pompoen, fijn gepureerd)

  • 120 g pindakaas of amandelpasta (100% noten)

  • 100 g honing of ahornsiroop

  • 1 tl vanille-extract

  •  1 tl kaneel

  • Snufje nootmuskaat

  • ½ tl gemberpoeder

  • Snufje zout

  • 250 g fijne havermout

  • 50 g pompoenpitten (optioneel, voor crunch)

  • 120 g pure chocolade (±70% cacao)

  • 2 el kokosolie

  • Optioneel voor “oogjes”: 30 g witte chocolade + mini chocoladedruppels

Instructies

  • Bekleed een kleine ovenschaal of bakvorm (± 20×20 cm) met bakpapier.
  • Roer natte mix: meng pompoenpuree, pindakaas/mandelpasta, honing/ahornsiroop en vanille tot gladde mengsel.
  • Kruid & meng: voeg kaneel, gember, nootmuskaat en zout toe. Spatel vervolgens havermout (en pompoenpitten) erdoor.
  • verdeel het in de vorm en druk goed aan tot een egale laag.
  • Chocolade Topping: smelt pure chocolade met kokosolie au-bain-marie of in korte bursts in de magnetron. Giet over de havermout laag en strijk glad.
  • Griezelige details (optioneel): smelt witte chocolade, spuit kleine stipjes als oogjes en plaats er mini chocoladedruppels op.
  • Laat opstijven in de koelkast (± 2 uur).
  • Snijd in 12 repen en serveer koud of op kamertemperatuur.

Notities

  • * Bindkracht check: is het mengsel te droog? Voeg 1–2 el pindakaas of 1–2 el siroop toe. Te nat? Extra 2–3 el havermout.
  • * Glutenvrij: gebruik gecertificeerde glutenvrije havermout.
  • * Bewaren & meal-prep: luchtdicht 5 dagen in de koelkast of tot 2 maanden in de vriezer (verpak per stuk).

Waarom kiezen voor De Pompoen Pretrepen?

  • Seizoenssmakelijk: kruidige pompoen + pure chocolade = ultieme herfstvibes.
  • Makkelijk & no-bake: geen oven nodig; mixen, aandrukken, koelen.
  • Ietsje beter snacken: vol havermoutvezels en noten voor langdurige energie.
  • Feestproof: maak griezelige gezichtjes voor een instant Halloween-look.

Tips voor variatie

  • Choco-twist: vervang pure chocolade door melk- of vegan chocolade.
  • Kruidig niveau: voeg ¼ tl piment of kruidnagel toe voor extra “pumpkin spice”.
  • Notenvrij: gebruik tahin of zonnebloempitpasta i.p.v. pindakaas.
  • Extra crunch: meng 40 g verkruimelde speculaas of granola door de basis.
  • Proteïne boost: roer 20–30 g (vanille) eiwitpoeder door de natte mix en compenseer met 1–2 el extra vloeistof.

Wil je naast deze Halloween Snack meer variatie? Bekijk eens De Heksen Hap Hapjes Speciaal voor bij de griezelige avonden.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *