De Mijter Muffin – Sinterklaas Dessert

De Mijter Muffin - Sinterklaas Dessert

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SinterklaasCuisine: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

6

Porties
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

20

minutes
Totaal Calorieën

1080

kcal
Totale tijd

35

minutes

Luchtige kruidige muffins met een vleugje speculaas en een romige topping. Deze feestelijke traktatie lijkt qua vorm en kleur op de mijter van de Sint — een zoet en kruidig hoogtepunt van elk Sinterklaas feest!

Ingrediënten

  • 150 g bloem

  • 100 g bruine basterdsuiker

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl speculaaskruiden

  • 1 mespuntje zout

  • 100 ml melk

  • 75 ml zonnebloemolie

  • 1 ei

  • 1 tl vanille-extract

  • 50 g stukjes pure chocolade of chocolade letter

  • Optioneel: 1 el stukjes marsepein

  • Topping
  • 100 g roomkaas

  • 1 el poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • Rood glazuur of fondant voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C en plaats muffinvormpjes in een bakblik.
  • Meng bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, zout en suiker in een kom.
  • Klop in een andere kom melk, olie, ei en vanille-extract samen.
  • Voeg het natte mengsel bij het droge en roer kort door (niet te lang).
  • Spatel de chocoladestukjes en marsepein erdoor.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20 minuten tot goudbruin.
  • Laat afkoelen en versier met roomkaas-topping en rood glazuur in de vorm van een mijter!

Notities

  • * Extra feestelijk: Strooi wat eetbare gouden glitters of kruidnootjes bovenop.
  • * Gezonde twist: Gebruik volkorenmeel en kokosbloesemsuiker.
  • * Mini-versie: Maak kleine mijter muffins als hapje voor pakjesavond.

Waarom kiezen voor De Mijter Muffin?

De Mijter Muffin brengt de magie van Sinterklaas rechtstreeks op tafel. Luchtig, kruidig en feestelijk — met een topping die doet denken aan de mijter van de Sint!

  • Authentieke Sint Smaak: Speculaaskruiden en chocolade zorgen voor het ultieme decembergevoel.
  • Feestelijke look: Versierd als de mijter van de Sint voor een vrolijk dessert.
  • Makkelijk te maken: Perfect voor kinderen om mee te bakken.
  • Heerlijk warm: Recht uit de oven met gesmolten chocolade binnenin.

Tips voor variatie

  • Marsepein magic: Voeg kleine blokjes marsepein toe aan het beslag.
  • Pepernotenparty: Meng mini-pepernoten door het deeg.
  • Roomfestijn: Vervang de topping door slagroom met kaneel.
  • Glutenvrij: Gebruik amandelmeel voor een zachte textuur.

Wil je naast deze heerlijke Sinterklaas Dessert ook eens wat anders feestelijks proberen? Bekijk onze De Pieten Power Bowl Deze heerlijke Sinterklaas Bowl is heerlijk voor bij de diner of als tussendoortje

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *