De Chocolade Cadeau Brood – Sinterklaas Dessert

De Chocolade Cadeau Brood - Sinterklaas Dessert

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SinterklaasCuisine: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal plakken

8

Plakken
Bereidingstijd

25

minutes
Oventijd

30

minutes
Totaal Calorieën

2600

kcal
Rijzen

1

hour 
Total time

1

hour 

55

minutes

Een feestelijk, zacht brood gevuld met chocolade, kaneel en kruidnoten. Het brood wordt opgerold en gevormd als een cadeautje, perfect voor pakjesavond!

Ingrediënten

  •  450 g bloem

  • 7 g droge gist

  • 60 g suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 200 ml lauwwarme melk

  • 1 ei

  • 60 g roomboter (zacht)

  • 1 tl kaneel

  • Snuf zout

  • Vulling
  • 120 g pure chocolade (fijngehakt)

  • 50 g kruidnoten (grof gehakt)

  • 2 el cacaopoeder

  • 2 el zachte boter

  • 2 el bruine basterdsuiker

  • Decoratie
  • Poedersuiker

  •  Extra kruidnoten

  • Optioneel: gesmolten chocolade voor zigzag-strepen

Instructies

  • Meng bloem, gist, suiker, vanillesuiker, kaneel en zout in een kom.
  • Voeg de lauwwarme melk, het ei en de zachte boter toe. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen onder een doek
  • Meng de vulling: zachte boter, cacaopoeder, basterdsuiker, gehakte chocolade en kruidnoten.
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoek en smeer de vulling erover.
  • Rol het deeg op en snijd de rol in de lengte bijna doormidden
  • Vlecht de twee stroken over elkaar heen en vorm het geheel tot een cadeau bundel.
  • Laat het brood 20 minuten rusten.
  • Bak 30 minuten op 180°C tot goudbruin.
  •  Bestrooi met poedersuiker en versier met kruidnoten of chocolade.

Notities

  • * Gebruik witte chocolade of melkchocolade voor een mildere smaak
  • * Voeg sinaasappel rasp toe voor een frisse Sinterklaastoets.
  • * Maak er een cadeautje van door gesmolten chocolade in lintvorm te spuiten.

Waarom kiezen voor De Chocolade Cadeau Brood?

  • Sfeervol en uniek dessert voor pakjesavond.
  • Combineert zachte broodstructuur met luxe chocolade vulling.
  • Leuk om samen met kinderen te rollen en vlechten.
  • Mooi te decoreren als feestelijk cadeau.

Tips voor variatie

  • Gebruik speculaas stukjes in plaats van kruidnoten.
  • Voeg noten of rozijnen toe voor extra structuur.
  • Gebruik witte chocolade voor een ‘sneeuw cadeau’-effect.
  • Serveer warm voor een smeuïge chocolade vulling.

Wil je naast deze heerlijke Sinterklaas Dessert ook eens een Kerst smoothie proberen? Bekijk onze Kerstkrans Kaneel Shake Smoothie Deze heerlijke Kerst Smoothie is heerlijk bij de Kerst Dessert

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *