10
Porties25
minutes25
minutes3100
kcal50
minutesEen rijke, smeuïge brownie in de vorm van een vrolijke Sinterklaas Boot, gevuld met stukjes chocolade, karamel en kruidnoten. Een waar spektakelstuk voor pakjesavond!
Ingrediënten
200 g pure chocolade
150 g roomboter
150 g lichte basterdsuiker
3 eieren
100 g bloem
30 g cacaopoeder
1 tl speculaaskruiden
Snufje zout
75 g kruidnoten (grof gehakt)
50 g karamelstukjes of fudge
Extra: kruidnoten, mini-Sinterklaasfiguren of chocoladeletters voor decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovale of langwerpige bakvorm in met bakpapier (de 'bootvorm').
- Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie of in de magnetron.
- Klop de eieren met suiker tot het luchtig is en voeg het chocolademengsel toe.
- Zeef de bloem, cacao, speculaaskruiden en zout en roer tot een glad beslag.
- Spatel de kruidnoten en karamelstukjes door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak 25 minuten in het midden van de oven.
- Laat volledig afkoelen en snijd eventueel in de vorm van een boot.
- Versier met glazuur, kleine Sinterklaasfiguurtjes, kruidnoten en een vlaggetje.
Notities
- * Voeg stukjes witte chocolade toe voor een 'sneeuwige' boot
- * Gebruik karamelpasta als topping voor extra smeuïgheid.
- * Serveer met slagroom of kaneelijs voor een ultiem dessert.
Waarom kiezen voor De Blije Brownie Boot?
Tips voor variatie
- Maak een witte chocolade variant en noem hem ‘De Snowboot’.
- Gebruik kleine cupcake vormpjes voor mini-bootjes.
- Voeg wat sinaasappelrasp toe voor een frisse twist.
- Serveer op een spiegel van karamelsaus voor een luxe touch.
Wil je naast deze heerlijke Sinterklaas Dessert ook eens een Sinterklaas smoothie proberen? Bekijk onze De Goedheilige Smoothie Deze heerlijke Feest Smoothie is heerlijk als tussendoortje
🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!


