De Gruwelijke Gebakjes – Halloween Dessert

De Gruwelijke Gebakjes - Halloween Dessert

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: DessertCuisine: HalloweenDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

8

Porties
Bereidingstijd

25

minutes
Baktijd

20

minutes
Totaal Calorieën

1800

kcal
Totale tijd

45

minutes

Donkere chocoladegebakjes gevuld met rode ‘bloed’-saus, bedekt met een witte topping en versierd met kleine chocoladeschedeltjes. Een huiveringwekkend lekkere traktatie die iedereen de stuipen op het lijf jaagt!

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade

  • 120 g boter

  • 100 g suiker

  • 2 eieren

  • 100 g bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 el melk

  • Snufje zout

  • Vulling & Topping
  • 3 el frambozencoulis of aardbeiensaus (voor het ‘bloed’)

  • 150 g roomkaas of mascarpone

  • 2 el poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • Kleine chocolade schedeltjes of eetbare decoratie (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een bakvorm.
  • Smelt de chocolade samen met de boter. Laat iets afkoelen
  • Klop eieren en suiker tot het luchtig is. Voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Voeg droge ingrediënten toe: bloem, bakpoeder, zout, en melk — meng tot een glad beslag.
  • Bak 15–20 minuten. Laat afkoelen.
  • Vul: snijd een klein kuiltje uit elk gebakje en vul met frambozencoulis (‘bloed’).
  • Top: spuit of smeer de roomkaas topping erop en versier met chocolade schedeltjes.

Notities

  • * Extra gruwelijk: laat de ‘bloed’-saus extra over de randen druipen
  • * Spinnenweb-look: trek dunne lijnen van gesmolten chocolade over de topping.
  • * Mini-variant: maak kleine versies als hapklare Halloween Lekkernij.

Waarom kiezen voor De Gruwelijke Gebakjes?

  • Eng lekker: combinatie van chocolade en frambozen bloed.
  • Perfect voor Halloween: klein, creatief en spectaculair.
  • Decoratief dessert: versier met schedels, spinnen of bloedspetters.

Tips voor variatie

  • Bloederige versie: gebruik kersencoulis voor diepere kleur.
  • Witte variant: maak vanille gebakjes met rode vulling.
  • Vegan versie: gebruik plantaardige boter en melkvervanger.

Wil je naast deze heerlijke Halloween Dessert ook iets anders proberen ? Bekijk onze De Bloeddruip Bonbons Heerlijk voor bij de koffie of heerlijk bij een griezelige film

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *