De Griezel Gebak – Halloween Dessert

De Griezel Gebak - Halloween Dessert

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: DessertCuisine: HalloweenDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

6

Porties
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

25

minutes
Totaal Calorieën

1500

kcal
Totale tijd

45

minutes

Luchtige chocolade cakejes met een romige topping, bloedrode saus en eetbare oogjes. Een griezelig lekkere traktatie voor Halloween die er eng uitziet, maar verrukkelijk smaakt!

Ingrediënten

  • 150 g bloem

  • 30 g cacaopoeder

  • 1 tl bakpoeder

  •  120 g suiker

  • 2 eieren

  • 100 ml zonnebloemolie

  • 100 ml melk

  • 1 tl vanille-extract

  • Snufje zout

  • Topping
  • 150 g roomkaas of mascarpone

  • 2 el poedersuiker

  • ½ tl vanille-extract

  •  2 el frambozencoulis (voor de ‘bloedvlekken’)

  • Eetbare oogjes of kleine snoepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en plaats cupcakevormpjes in een bakplaat.
  • Meng droog: bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom.
  • Meng nat: klop eieren, suiker, olie, melk en vanille in een aparte kom.
  • Combineer: voeg nat bij droog en roer tot een glad beslag.
  • Bak: verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20–25 minuten. Laat afkoelen.
  • Maak de topping: meng roomkaas, poedersuiker en vanille tot een gladde crème.
  • Versier: spuit of smeer de topping op het gebak. Druppel de frambozencoulis erover als ‘bloed’ en voeg eetbare oogjes toe.

Notities

  • * Bloederige variant: voeg extra frambozensaus toe die langzaam over de randen druppelt.
  • * Spook Versie: gebruik witte glazuur en teken spookgezichten met gesmolten chocolade.
  • * Mini-griezels: maak kleine cakejes met verschillende gezichten — perfect voor kinderen!

Waarom kiezen voor De Griezel Gebak?

  • Halloween-hit: ziet er angstaanjagend uit, smaakt verrukkelijk.
  • Creatief dessert: versier met oogjes, bloed en spookgezichtjes.
  • Makkelijk te maken: snel klaar en leuk om samen te bakken.

Tips voor variatie

  • Bloederige versie: gebruik frambozencoulis of aardbeiensaus.
  • Vegan optie: gebruik plantaardige melk en lijnzaadeieren.
  • Spinnenweb-effect: trek lijnen van chocolade over witte topping.

Wil je naast deze heerlijke Halloween Dessert ook iets anders proberen ? Bekijk onze De Bloeddruip Bonbons Heerlijk voor bij de koffie of heerlijkbij een griezelige film

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *