Coconut Kiss Cake – Feest Baksels

Coconut Kiss Cake - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Feest BakselsDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

35

minutes
Bak Tijd

35

minutes
Totaal Calorieën

4600

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Een luchtige, romige kokostaart met een zachte witte kruimel en een tropische kokos room topping — afgewerkt met kokosvlokken en witte chocoladekrullen.

Ingrediënten

  • 250 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • ½ tl zout

  • 150 g suiker

  • 100 g zachte boter

  • 3 eieren

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 tl vanille-extract

  • 50 g geraspte kokos

  • Topping
  • 250 ml slagroom

  • 200 g mascarpone

  • 2 el poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 50 g witte chocolade, gesmolten

  • 30 g geroosterde kokosvlokken

  • Afwerking
  • Witte chocoladekrullen

  • Extra kokosvlokken

  • Eventueel verse bloemen of bessen voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde bakvorm (24 cm) in en bekleed met bakpapier.
  • Mix de boter en suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door vanille.
  • Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout, kokos) en voeg dit om en om toe met de kokosmelk aan het botermengsel.
  • Verdeel het beslag in de vorm en bak 30–35 minuten tot goudbruin. Laat volledig 1 uur afkoelen.
  • Maak de topping: klop slagroom, mascarpone, poedersuiker, vanille en gesmolten witte chocolade tot een stevige crème.
  • Smeer de crème over de afgekoelde cake en bestrooi met geroosterde kokos.
  • Decoreer met witte chocoladekrullen, extra kokos en eventueel bloemen of bessen.

Notities

  • * Rooster de kokos kort in een droge pan voor een diepe, nootachtige smaak.
  • * Voeg een vleugje limoensap toe aan de topping voor frisheid.
  • * Voor extra luxe: bestrijk de lagen met kokoslikeur of siroop.

Waarom kiezen voor deze Coconut Kiss Cake?

  • Tropisch en romig: zachte cake met een lichte kokosroom.
  • Feestelijk uiterlijk: perfect wit met een vleugje elegantie.
  • Smelt op de tong: luchtig, fris en onweerstaanbaar zacht.

Tips voor variatie

  • Chocolade-kokos: voeg een laagje gesmolten pure chocolade toe tussen cake en room.
  • Fruitige twist: garneer met mango, ananas of frambozen.
  • Mini Kiss Cakes: bak in kleine springvormpjes voor individuele taartjes.

Wil je naast deze heerlijke Cake meer variatie? Bekijk onze Birthday Brownie Bars Heerlijk voor bij de koffie of een traktatie voor een verjaardag.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *