Birthday Brownie Bars – Feest Baksels

Birthday Brownie Bars - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Feest BakselsDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

16

Porties
Bereidingstijd

20

minutes
Bak Tijd

25

minutes
Totaal Calorieën

3600

kcal
Totale tijd

45

minutes

Smeuïge brownies met kleurrijke feest topping van vanille glazuur en sprinkles — een vrolijke traktatie voor elke verjaardag of feestje!

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade (min. 70% cacao)

  • 150 g ongezouten boter

  • 200 g suiker

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • 100 g bloem

  • 2 el cacaopoeder

  • Snufje zout

  • Topping
  • 150 g poedersuiker

  • 1½ el melk of slagroom

  • ½ tl vanille-extract

  • 1 el boter, gesmolten

  • Kleurige sprinkles of confetti

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
  • Smelt de boter en chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
  • Klop de eieren en suiker luchtig. Voeg vanille toe en meng het chocolademengsel erdoor.
  • Zeef bloem, cacao en zout en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Giet in de vorm en bak 20–25 minuten. De binnenkant mag nog licht kleverig zijn.
  • Laat volledig afkoelen voor je de topping aanbrengt.
  • Maak het glazuur: meng poedersuiker, melk, vanille en gesmolten boter tot glad.
  • Smeer het glazuur over de brownie en strooi direct de sprinkels erover.
  • Snijd in blokjes als het glazuur iets is uitgehard.

Notities

  • * Gebruik bruine basterdsuiker in plaats van witte voor een diepere karamelsmaak.
  • * Bak niet te lang! De brownies horen nog smeuïg te zijn in het midden.
  • * Voeg stukjes witte chocolade of fudge toe aan het beslag voor extra feestgevoel.

Waarom kiezen voor deze Birthday Brownie Bars?

  • Feest in een hap: kleurrijk, vrolijk en super lekker.
  • Makkelijk te maken: geen mixer nodig, snel klaar.
  • Altijd een succes: kids en volwassenen zijn er dol op!

Tips voor variatie

  • Confetti-style: meng sprinkles ook door het beslag voor extra kleur.
  • Double chocolate: voeg chocoladedruppels toe aan het deeg.
  • Vegan versie: gebruik plantaardige boter en een ei-vervanger.

Wil je naast deze heerlijke Cake meer variatie? Bekijk onze Pistache Party Cake Heerlijk voor bij de koffie of een traktatie voor een verjaardag.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *