Wortel Walnoot Muffins – Muffins & Cupcakes

Wortel Walnoot Muffins - FruitkickBlog Bakkerij

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: BakkenCuisine: Muffins, CupcakesDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

12

Porties
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Totaal Calorieën

2400

kcal
Totale tijd

45

minutes

 Smeuïge muffins met geraspte wortel, knapperige walnoten en een vleugje kaneel. Een gezonde, hartverwarmende traktatie voor elk moment van de dag.

Ingrediënten

  • 200 g bloem

  • 1½ tl bakpoeder

  • ½ tl baking soda

  • 1 tl kaneel

  • ½ tl nootmuskaat

  • ½ tl zout

  • 100 g lichte basterdsuiker

  • 2 eieren

  • 100 ml zonnebloemolie

  • 100 ml yoghurt (of karnemelk)

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 g geraspte wortel

  • 80 g gehakte walnoten

  • Optioneel: 50 g rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vul een muffinvorm met 12 papieren bakvormpjes.
  • Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat, zout en suiker.
  • Klop in een andere kom de eieren met olie, yoghurt en vanille los.
  • Meng nat bij droog en roer kort tot een samenhangend beslag.
  • Voeg de wortel, walnoten (en eventueel rozijnen) toe en schep voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 22–25 minuten tot goudbruin
  • Laat afkoelen op een rooster en serveer eventueel met een klodder roomkaasglazuur.

Notities

  • * Voeg een beetje geraspte sinaasappelschil toe voor extra frisheid.
  • * Voor een extra smeuïge structuur, gebruik half bloem en half volkorenmeel.
  • * Maak ze feestelijk met een topping van roomkaas, poedersuiker en vanille.

Waarom kiezen voor deze Wortel Walnoot Muffins?

  • Gezond & vullend: boordevol vezels en natuurlijke zoetheid.
  • Kruidig & hartverwarmend: de perfecte herfst- of winter muffin.
  • Ideaal om te bewaren: blijven 3 dagen vers of in te vriezen voor later.

Tips voor variatie

  • Roomkaas topping: meng roomkaas met poedersuiker en vanille voor een klassieke frosting.
  • Extra crunch: voeg gehakte pecannoten toe in plaats van walnoten.
  • Vegan versie: gebruik plantaardige yoghurt en eivervanger.

Wil je naast deze heerlijke baksel meer variatie? Bekijk onze Blauwe Bes Muffins Heerlijk voor in het weekend of voor een verjaardag of bij de koffie

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *