De Bloeddruip BonBons – Halloween Snack

De Bloeddruip BonBons - Halloween Snack

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SnacksCuisine: HalloweenDifficulty: Makkelijk
Aantal Hapjes

12

Hapjes
Bereidingstijd

20

minutes
Opstijven

30

minutes
Totaal Calorieën

1800

kcal
Totale tijd

50

minutes

Griezelig lekkere chocolade bonbons gevuld met romige karamel en een bloederige frambozen verrassing die eruit druipt als je erin bijt. De perfecte balans tussen spooky en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade (min. 70%)

  • 100 g karamel (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • 2 el frambozenjam (liefst met pitjes voor "bloed effect")

  • 1 el boter

  • 1 tl vanille-extract

  • Snuf zeezout

  • Optioneel: rode voedingskleurstof voor extra drama

  • Voor decoratie: eetbare oogjes, sprinkles of witte chocolade druppels

Instructies

  • Smelt de chocolade: verwarm de helft van de chocolade met de boter au bain-marie tot glad.
  • Vorm de bodems: vul siliconen bonbonvormpjes voor ⅓ met gesmolten chocolade. Laat kort opstijven in de koelkast (5 min).
  • Maak de vulling: meng de karamel, frambozenjam, vanille en zout. Voeg desgewenst wat rode kleurstof toe voor een “bloederige” look.
  • Vul de bonbons: schep een klein beetje vulling in elk vormpje, maar laat ruimte over voor de bovenkant.
  • Afdekken & laten stollen: giet de rest van de gesmolten chocolade erover en strijk glad. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • Versieren: haal de bonbons uit de vorm en decoreer met eetbare oogjes of witte chocolade “drips”.

Notities

  • * Extra griezelig effect: laat wat frambozenjam uit de bonbon druipen bij het serveren.
  • * Romige variant: gebruik melkchocolade in plaats van puur.
  • * Vegan tip: vervang boter door kokosolie en gebruik plantaardige karamel.

Waarom kiezen voor De Bloeddruip BonBons?

  • Griezelig lekker: de combinatie van pure chocolade, karamel en frambozen geeft een bloederig, spooky effect.
  • Simpel & snel: geen oven nodig, enkel smelten en vullen.
  • Showstopper: perfect voor Halloween-feestjes of trick-or-treat tafels.

Tips voor variatie

  • Fruit twist: vervang frambozenjam door aardbei of kers voor een andere “bloeddruppel”-kleur.
  • Crunchy touch: voeg wat fijngehakte noten toe aan de vulling.
  • Witte horror: maak een witte chocolade versie met rode swirl voor een contrastvol Halloween-effect.

Wil je naast deze Halloween Snack meer variatie? Bekijk onze De Pompoen Pret Nootjes Speciaal voor de griezelige avonden.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *