De Griezel Groente Salade – Halloween

De Griezel Groente Salade - Halloween

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SaladeCuisine: HalloweenDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

25

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieën

500

kcal
Totale tijd

25

minutes

Een bontgekleurde groentesalade vol knapperige groenten, spooky gezichten van paprika en komkommer, en een griezelige dressing. Perfect voor een angstaanjagend gezond Halloween Buffet!

Ingrediënten

  •  1 rode paprika

  •  1 gele paprika

  • ½ komkommer

  •  1 wortel (geraspt of in sliertjes)

  •  1 handje cherry tomaatjes (gehalveerd)

  • 50 g maïs

  • 50 g rode kool (fijn gesneden)

  • 50 g feta of geitenkaas (verkruimeld)

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 tl honing of agavesiroop

  • Snufje zout en peper

  • 1 tl mosterd (voor pit)

  • Decoratie: olijven, maïskorrels en stukjes paprika om 'monster gezichtjes' te maken

Instructies

  • Snijd de groenten: snijd paprika’s, komkommer en wortel in plakjes of figuren (zoals spookjes, pompoentjes of gezichtjes).
  • Maak de basis: meng sla, tomaat, maïs, kool en feta in een grote kom.
  • Maak de dressing: meng olijfolie, citroensap, honing, zout, peper en mosterd tot een glad geheel.
  • Meng alles: giet de dressing over de salade en schep voorzichtig om.
  •  Versier: gebruik olijven en stukjes paprika om ‘ogen’ en ‘mondjes’ te maken. Maak een groot griezelig gezicht bovenop voor het wow-effect.

Notities

  • *  Monster-gezicht salade: gebruik een groot plat bord en vorm één groot monster met groenten.
  • * Extra crunch: voeg geroosterde pompoenpitten of walnoten toe.
  • * Bloederige dressing: meng een beetje rode bietensap door de dressing voor een spannend effect.

Waarom kiezen voor De Griezel Groente Salade?

  • Gezond & leuk: groenten eten was nog nooit zo griezelig leuk!
  • Kleurrijk spektakel: feloranje, paars, rood en groen op één bord.
  • Perfect voor kids: nodigt uit om zelf te versieren en te spelen met eten.

Tips voor variatie

  • Bloederige versie: drizzle wat frambozen- of bietensaus over de salade.
  • Warme variant: rooster de groenten kort in de oven met olijfolie.
  • Vegan versie: laat de kaas weg of gebruik een plantaardige variant.

Wil je naast deze Halloween Salade meer variatie? Bekijk onze De Spinnenweb Salade Speciaal voor bij de griezelige avonden.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *