De Spinnenweb Brownie – Halloween

De Spinnenweb Brownie - Halloween

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: DessertCuisine: HalloweenDifficulty: Gemiddeld
Aantal Hapjes

10

servings
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

25

minutes
Totaal Calorieën

2700

kcal
Totale tijd

45

minutes

Heerlijke fudgy brownies met een topping van gesmolten witte chocolade in spinnenweb vorm. Simpel, decadent en perfect voor Halloween!

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade (70% cacao)

  • 120 g boter

  • 150 g suiker

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • 60 g bloem

  •  2 el cacaopoeder

  • Snufje zout

  • 100 g witte chocolade (voor spinnenweb)

  • Optioneel: eetbare spinnen, frambozencoulis of rode decoratiesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
  • Smelt de pure chocolade en boter samen (au-bain-marie of magnetron).
  • Klop de suiker en eieren los, voeg het chocolademengsel en vanille toe, meng goed.
  • Zeef bloem, cacaopoeder en zout erbij en roer tot een glad beslag.
  • Giet in de bakvorm en bak 25 minuten (de binnenkant mag nog zacht zijn). Laat volledig afkoelen.
  • Maak het spinnenweb: smelt de witte chocolade, giet in een spuitzakje en trek concentrische cirkels op de brownie.
  • Trek lijnen: gebruik een tandenstoker en trek van het midden naar buiten om een web patroon te maken.
  • Versier: plaats eventueel een kleine eetbare spin in het midden voor extra Halloween-sfeer.

Notities

  • * Bloederig effect: drizzle wat frambozencoulis over het web voor een enge twist.
  • *  Extra smeuïg: voeg 50 g stukjes pure chocolade toe aan het beslag voor meer ‘bite’.
  • * Mini web brownies: snijd de brownie in kleine vierkantjes en versier elk met een mini-web.

Waarom kiezen voor De Spinnenweb Brownie?

  • Halloween-icoon: het spinnenwebdesign is een echte blikvanger op elk feest.
  • Rijk van smaak: pure chocoladebasis met romige witte topping.
  • Makkelijk te maken: ook geschikt voor bakbeginners.

Tips voor variatie

  • Chili-choco twist: voeg een snufje chilipoeder toe voor een spannende nasmaak.
  • Vegan versie: gebruik plantaardige boter en lijnzaadeieren.
  • Bloederige variant: maak een rood web met witte chocolade gemengd met frambozencoulis.

Wil je naast deze Halloween Snack meer variatie? Bekijk onze De Spinnen SmoothieSpeciaal voor bij de griezelige avonden.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *