De Heksen Hap Hapjes – Halloween Snacks

De Heksen Hap Hapjes - Halloween Snacks

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: SnacksCuisine: HalloweenDifficulty: Gemiddeld
Aantal Hapjes

20

Hapjes
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

15

minutes
Totaal Calorieën

1400

kcal
Totale tijd

35

minutes

Knapperige bladerdeeghapjes gevuld met een romige spinazie-roomkaas vulling en een verrassend 'groen' tintje. Deze betoverende hapjes lijken rechtstreeks uit de ketel van een heks te komen!

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers of diepvries, ontdooid)

  • 150 g verse spinazie

  • 100 g roomkaas (naturel of kruiden variant)

  • 1 teen knoflook (fijngehakt)

  • 50 g geraspte mozzarella

  • 1 eidooier (voor bestrijken)

  • 1 el olijfolie

  • Snufje zout en peper

  • Optioneel: een paar druppels groene voedingskleurstof voor extra 'heksen effect'

  • Decoratie: zwarte sesamzaadjes of kleine stukjes olijf voor 'heksen wratjes'

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de spinazie: verhit olijfolie in een pan, voeg knoflook en spinazie toe en laat slinken. Giet overtollig vocht af.
  • Meng de vulling: roer de spinazie, roomkaas, mozzarella, zout en peper samen in een kom. Voeg eventueel een paar druppels groene kleurstof toe voor een magische look.
  • Snijd het deeg: rol het bladerdeeg uit en snijd in vierkantjes van ongeveer 8×8 cm
  • Vul & vouw: leg een lepeltje van de vulling in het midden, vouw de punten naar binnen en druk licht aan zodat ze als 'heksenhoedjes' lijken.
  • Bestrijk: smeer in met losgeklopte eierdooier en strooi er zwarte sesam of olijf stukjes op als decoratie.
  •  Bak: 12–15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer warm: leg ze op een zwarte schaal of serveer met een 'bloederige' dipsaus van tomaat of chilisaus.

Notities

  • * Vegetarisch & kidsproof: laat de knoflook weg en voeg wat room of ricotta toe voor mildere smaak.
  • * Vooruit bakken: bak ze ’s ochtends, warm kort op in de oven net voor het feest.
  • * Heksen Presentatie: serveer ze in een 'ketel' (ronde zwarte kom) met wat stoom van droogijs of rookmachine voor een magisch effect.

Waarom kiezen voor De Heksenhap Hapjes?

  • Magisch lekker: romig, hartig en krokant in één hap.
  • Feestelijk effect: perfect voor Halloween-buffetten en spooky borrels.
  • Makkelijk te maken: slechts 20 minuten voorbereiding.

Tips voor variatie

  • Extra kruidig: voeg wat chilivlokken of paprikapoeder toe aan de vulling.
  • Vleesvariant: meng wat gebakken spekreepjes of hamblokjes door de spinazievulling.
  • Mini-versie: snijd het bladerdeeg kleiner voor partyhapjes van één hap.

Wil je naast deze Halloween Snack meer variatie? Bekijk ook eens De Pompoen Pretrepen Speciaal voor bij de griezelige avonden.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkele heerlijke recepten missen missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *