Fruit Custard Salade

Fruit Custard Salade - FruitkickBlog

Recipe by Dennis (FruitkickBlog)Course: FruitsaladeCuisine: DessertstyleDifficulty: Makkelijk
Aantal Porties

4

Porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kook tijdminutes
Totaal Calorieën

880

kcal
Totale tijd

15

minutes

Zijdezachte vanillecustard met frisse yoghurt als lichte saus, gemengd met kleurrijk seizoensfruit en een krokante nootjes-topping. Fris, feestelijk en perfect als toetje of zoete brunch-salade.

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien, in stukjes

  • 2 kiwi’s, in halve maantjes

  • 1 mango, in blokjes (of perzik)

  • 125 g blauwe bessen

  • 1 kleine banaan, in dunne plakjes (optioneel)

  • 250 ml vanillecustard (gekocht of zelfgemaakt, afgekoeld

  • 200 g magere Griekse yoghurt

  • 1 el sinaasappelsap + ½ tl rasp

  • 1–2 tl honing of ahornsiroop (naar smaak)

  • 2 el geroosterde pistachenoten of amandelschaafsel

  • 1 tl chiazaad (optioneel, lichte binding)

  • Verse muntblaadjes, ter garnering

Instructies

  • Fruit voorbereiden: Was/schil het fruit en snijd in hapklare stukken. Dep zacht fruit droog
  • Custardsaus: Meng custard met yoghurt, sinaasappelsap- & rasp en honing tot een gladde, romige saus.
  • Chia erbij (optioneel): Roer chiazaad door de saus voor iets meer body; laat 5 min. staan.
  • Opbouwen: Schep fruit in een brede schaal of 4 glazen. Lepel de custardsaus erover en meng heel kort (marmer-effect mag).
  • Topping: Bestrooi met geroosterde nootjes en extra bessen
  • Serveren: Garneer met munt. Koel 20–30 min. voor een extra fris dessert.

Notities

  • * Extra feestelijk: Rasp wat pure chocolade erover of serveer in coupes met lange vingers.
  • * Lactosevrij: Gebruik plantaardige custard en kokosyoghurt.
  • * Suikervrij(der): Laat de honing weg en zoet met extra rijp fruit of een paar druppels vloeibare zoetstof.

Waarom kiezen voor de Fruit Custard Salade?

De Fruit Custard Salade combineert romige vanillecustard met frisse yoghurt en een kleurrijke mix van seizoensfruit. Het resultaat is een licht, feestelijk dessert bomvol vitamines, vezels en antioxidanten – ideaal na een maaltijd of als zoete brunch-salade.

Totaal aantal calorieën: ca. 880 kcal per salade (± 220 kcal per portie)

Tips voor variatie

  • Tropisch: vervang aardbei/kiwi door ananas en passievrucht.
  • Knapperig: voeg granola of geroosterde kokosflakes toe vlak voor serveren.
  • Luxe: meng 1–2 el mascarpone door de custardsaus voor extra romigheid.

Wil je naast deze salade meer variatie? Bekijk onze Dessert Smoothie vol smaak en vitamines.

Rate this post

🍓 Wil je geen enkel smoothie- of fruitrecept missen?
Schrijf je gratis in en ontvang elke week de nieuwste recepten in je mailbox!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *